Afslut året på den bedste måde

Nu er året ved at gå på hæld, og det er en rigtig god anledning til at gøre status over året. Hvad har været godt. Hvad har været mindre godt. Hvad vil du gerne have mere af i det næste år. Der er også nogle ting, du med fordel kan ordne for at have rent bord ved årets afslutning. Her kommer forslag til nogle punkter, du kan bruge til at afslutte dit år på den bedste måde.

 

Reflekter over året

Årets afslutning er en oplagt lejlighed til at reflektere over året og evaluere på det. Hvis der er nogle ting, du gerne vil have anderledes eller vil forandre, er det første vigtige skridt at finde ud af hvilke. Du kan i denne forbindelse også tænke over de ting, du er taknemmelig for. Det kan også være en anledning til at give dig selv et klap på skulderen for de ting, du har gjort eller lært i løbet af året.

 

Send en hilsen

Du kan benytte årets afslutning til at sende julekort eller små sms-hilsner til dem omkring dig, du har kær. Det kan være en rigtig god måde at styrke dit netværk og dine relationer på og skabe en ekstra god julestemning.

 

Afslut ufærdige opgaver

Lav en liste over de hængepartier, som du gerne har villet gøre færdig længe. Hvis du kan nå nogle af dem, inden året slutter, kan du starte det nye år på en frisk. Men eftersom december for mange er en travl måned, kan det skabe ro i sig selv at danne dig et overblik over dine uafsluttede projekter. På den måde ved du, hvad du kan gå i gang med i det nye år eller måske er der nogle af tingene, som ikke længere er vigtige. Så kan du strege dem fra listen og fra din bevidsthed.

 

Ryd op og organiser

Der er ikke noget så tilfredsstillende som et ryddeligt og organiseret hjem. Det kan virke som en uoverskuelig opgave, men nøglen er at tage lidt ad gangen.  Du kan fx tage et rum ad gangen, så hele hjemmet ikke roder, mens det står på. Hvis du rigtigt er i organiseringshumør, kan du også rydde op i din mailindbakke.

 

Tid til selvforkælelse

Det er som regel altid koldt i slutningen af året, og mange har ferie i årets sidste uge. Ferie eller ej er den mørke og kolde tid i hvert fald en oplagt mulighed for at tage noget ekstra tid til selvforkælelse. Hvis dit budget i forvejen er presset i december, så lån penge hurtigt og få råd til massage eller andet selvforkælelse.

 

Læg planer for det nye år

Det er dejligt at glæde sig til noget, og derfor kan det være en fordel at lave planer i det nye år. Så kan du gå og glæde dig til de ting, du skal. Du kan også overveje dine mål og ønsker for det kommende år. Hvis du har et mål om at lære italiensk eller at gå til en anden hobby, så er det måske nu, du skal slå til og gøre noget ved det.